Despre autor

Aşa cum spune în statusul său de pe facebook, Marius Ghilezan are convingeri ferme. Adică idei puţine şi fixe: libertate şi Regat.

S-a născut la Timişoara. Provine din pusta bănăţeană. Familia lui se trage din Ghilad (de unde şi numele de ghilezan, locuitorii numindu-se ghilăzeni).  A avut ca mentori literari pe Alexandra Indrieş şi pe Ion Monoran.

Venit în 1991 la Bucureşti (fiind recomandat lui Petre Mihai Băcanu de Ana Blandiana) aplică litera 1 din Decalogul Gloriei (comuniştii au obligat-o pe Gloria Lilin să-şi schimbe numele în Alexandra Indrieş pentru a putea publica): „Toţi sunt mai proşti decât tine.” Şi a schimbat conducerea ziarului de atunci. Nu a preluat, ca la revoluţie, conducerea, deşi i s-a oferit lui şi echipei sale.

Deşi liberal, a fost un apropiat al lui Corneliu Coposu şi un sfetnic de taină. A fost consultant de campanii politice, publicând primul Manual de campanie electorală.  Consilier al mai multor prim miniştri, primari sau politicieni, a cunoscut din interior boala care cangrenează societatea. Astfel, în 2008, a publicat Impostura – despre snobism şi puterea falsului,

Hoţia la români a fost un alt proiect editorial (vândut în trei tiraje). Adept al cultului violet, a lansat o carte pe un stadion la meciul dintre Poli Timişoara şi Juventus  Torino: Furia. 

Împreună cu alţi treisprezece colegi de generaţie publică volumul: Idolii forului, ce şi-a propus să anunţe sfârşitul epocii intelectualilor enciclopedişti şi să propună un model liberal culturii române.

A predat cursuri de management la Institutul Diplomatic Român, Institutul Naţional de Administraţie, Transparency International. A lucrat la România liberă, Cotidianul şi Evenimentul zilei. Este colaborator al Observatorului cultural, Luceafărul de dimineaţă, Forte, Banatul, Timpul.

A mai publicat în: „22”, Dilema, Cadran Politic, Q-magazine, Gazeta sporturilor, Revista Română de Psihologie.

Coordonează site-ul: BOOKiseala.ro

Marius Ghilezan nu este numai un susţinător neobosit al Monarhiei Constituţionale, dar şi un adept al moralităţii în construcţia socială.

„O lume fără principii e ca o casă fără temelie.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s